Advertisement
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Developing maps for use in the Plugin

Comments in 'Plugin Development' started by VonHirst, Aug 29, 2014.

  1. VonHirst
    Offline

    VonHirst Active Member

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Posts:
    50
    Developing a map for my plugin (see thread here) and can’t going –anyone have a recipe / steps for editing maps outside of PE and successfully importing them? I’ve tried a bunch of different things including what’s on the readme with no success.
  2. Dutok
    Offline

    Dutok Notable Member Plugin Developer

    Joined:
    Jun 20, 2014
    Posts:
    371
    Plugins:
    3
    Minecraft User:
    Dutok
    I think you can use MCEdit.
  3. VonHirst
    Offline

    VonHirst Active Member

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Posts:
    50
    Yep tried that already, thanks
  4. VonHirst
    Offline

    VonHirst Active Member

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Posts:
    50
    here's what I get when I attempt to open a world generated by pocketmine:

    "It looks like this level is completely empty! You'l have to create some chunks before you can get started.

    Attached Files:

  5. PEMapModder
    Offline

    PEMapModder Notable Member Plugin Developer

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Posts:
    7,294
    Plugins:
    11
    Minecraft User:
    PEMapModder
    MCEdit supports levelDb?
  6. Jon
    Offline

    Jon Active Member Plugin Developer

    Joined:
    Sep 1, 2013
    Posts:
    201
    Plugins:
    3
    Minecraft User:
    Heromine14
    Mcedit can use the level.dat
    With this you can import it
  7. Jon
    Offline

    Jon Active Member Plugin Developer

    Joined:
    Sep 1, 2013
    Posts:
    201
    Plugins:
    3
    Minecraft User:
    Heromine14
    When you are at the "homepage" type open level and import the level.dat file from the mcpe world folder
    You will be able to import it in a anvil world format
    You can make a schematic or make a copy to paste in another world (anvil for PM)
  8. VonHirst
    Offline

    VonHirst Active Member

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Posts:
    50
    Actually i'm trying to open and edit PM (pocketmine) generated maps. Not mcpe
  9. VonHirst
    Offline

    VonHirst Active Member

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Posts:
    50
    ok with Jon's help finally got through this. Main point is generate your world with minecraft PC Version, then copy that map (from your C:\Users\<username>\AppData\Roaming\.minecraft\<world> to the PocketMine Worlds folder, and roll from there with MCEdit, etc. I think I was stuck up on the fact I thought I had to start with what PM creates .... not the case
    Jon likes this.

Share This Page

Advertisement